ELOS tehnologija

Akne

Tehnologija Elos ponuja najnovejšo in učinkovito metodo odstranjevanja aken.

Akne so pogosta bolezen kože. Pojavijo se na obrazu, ramenih, prsih in hrbtu. Čezmerna količina loja in odmrle poroženele celice se kopičijo in ustvarjajo ugodno okolje za razmnoževanje bokterij, ki lahko povzročijo vnetje. Vidne posledice so akne, kot posledica globokega vnetja pa lahko ostanejo trajne brazgotine.

Tudi akne zdravimo s kombinacijo optične in radiofrekvenčne energije. Fotoenergijska reakcija med optično energijo in na svetlobo občutljivimi celicami povzroči oksidacijo in poškodbo prostih radikalov v lojnicah. S tem zmanjšamo število bakterij in delovanje lojnic. Tako uničimo akne in izboljšamo teksturo kože. Rezultati zdravljenja so dolgotrajni, vzdrževanje stanja je odvisno od potreb posameznika. Število priporočenih tretmajev je odvisno od stopnje bolezni. Običajno pa se v obdobju enega meseca opravi 10 tretmajev, 2-3 krat tedensko.

Odstranjevanje dlak

Z Elos Tehnologijo lahko tako ženskam kot moškim nudimo odlično rešitev za odstranitev dlak s telesa in obraza.

Elos Tehnologija omogoča trajno odstranjevanje dlak z uporabo radiofrekvence in laserske energije. Kontroliran pulz prodira v lasni mešiček, aktivno hlajenje kožne površine pa zagotavlja varen in neboleč postopek.

Za uničenje rasti dlak je potrebna termalna poškodba mešička, ki ustavi normalno rast dlake. Mešiček uničimo z zadostnim segrevanjem, za katerega pa so svetlejše in tanjše dlake manj dovzetne. Z Elos Tehnologijo lahko odstranimo tudi te. Radiofrekvenca se osredotoči le na predhodno segreta področja, ki smo jih obdelali s svetlobnim žarkom, kar poveča varnost tretmaja. Kot edini stranski učinek se občasno pojavi kratkotrajna rdečica kože.

elos tehnologija za odstranjevanje dlak
elos tehnologija za odstranjevanje dlak

Trajno odstranjevanje dlak je primerno tako za ženske kot za moške. Odstranjevanje dlak pa se uspešno izvaja tudi na svetlih, rdečih dlakah in dlakah v fazi rasti na vseh tipih kože.

Za razliko od navadne depilacije, je laserska depilacija ali lasersko odstranjevanje dlak učinkovitejše in dolgotrajnejše. Lasersko odstranjevanje dlak praviloma ni boleč, majhen odstotek pacientov pa poroča o rahlem špikanju. Tretma ponavadi traja manj kot pol ure.

Tretmaji se lahko izvajajo na vseh delih telesa, razen okrog oči. Zaradi neenakomerne rasti dlak je za končni rezultat potrebnih nekaj ponovitev. Število ponovitev je določeno individualno. Priporočeni razmaki med posameznimi tretmaji so različni. Od 4 do 6 tednov za obraz, Od 6 do 12 tednov za ramena in hrbet in od 10 do 16 tednov za noge.

Fotopomlajevanje - odstranjevanje pigmentnih nepravilnosti in žilic

Koža je izpostavljena številnim spremembam, ki jo poškodujejo. Pojavljati se začnejo vidne žilice, pigmentne nepravilnosti, povečane pore, gubice in gube in drobne rdeče žilice. Pri pigmentnih nepravilnostih kože odvečen melanin pretvori optično in radiofrekvenčno energijo v toploto. Segrevanje povzroči razgradnjo melaninskih celic, hkrati pa fotopomlajevanje zmanjša proizvodnjo melanina. Proces razgradnje povzroči začasno potemnitev. Po treh do štirih tednih pa pigmentne nepravilnosti izginejo.

Pri zdravljenju vaskularnih nepravilnostih je postopek podoben. Hemoglobin v krvi absorbira svetlobo, jo pretvori v toplotno energijo, kar povzroči, da kri koagulira. Toplota se prenese v žilne stene in uniči njihovo funkcionalnost. Žilice se sčasoma razgradijo in izločijo preko imunskega sistema. Tako žilice po nekaj tednih izginejo. Po tretmaju se pojavi vidna sprememba barve žilice in manjša oteklina, ki lahko traja nekaj ur. Postopek ni boleč. Število in pogostost tretmajev je odvisna od velikosti žil in globine, v kateri se te nahajajo. Za optimalne rezultate je potrebnih od enega do pet tretmajev. Fotopomlajevanje - pomlajevanje obraza vam zagotavlja boljše počutje.

 

Učvrščevanje kože - nekirurški lifting

Pomlajevanje kože oziroma mladosten videz kože bo dosežen z njeno učvrstitvijo in glajenjem gubic. Globoke gube pa se vidno zmanjšajo. Na osnovi toplotnega učinka z Elos Tehnologijo bo način obnove kože varen in učinkovit. Postopek je praviloma neboleč.

V nagubani koži je kolagen zelo gost, zaradi česar se zmanjša dotok krvi in rast novih vlaken. S kombinacijo radiofrekvence in laserske energije kolagenska vlakna segrevamo in povzročimo oteklino globoko v koži. Vlakna se ločujejo in ko oteklina splahni, se prostor med njimi napolni z novim kolagenom. Nova kolagenska formacija povzroči dolgoročni učinek napete kože. S tem zmanjšamo gube, zdravimo pa tudi teksturne nepravilnosti. Po tretmaju postane koža gladka in prožna. Ima rožnat, svež in bolj čvrst izgled. Število tretmajev je odvisno od stanja in teksture kože. Običajno se želeni rezultati pokažejo po 3 do 5 - ih tretmajih, ki se izvajajo na 2-4 tedne.

Si želite razvajati v našem salonu?

Pokličite nas na tel. št.: 031 658 765 ali nam pošljete sporočilo preko obrazca ali nas enostavno obiščite in se dogovorimo za ustrezen termin. Glede na vaše potrebe in želje prilagodimo čas in trajanje storitve.