Aromaterapija - Masaža z eteričnimi olji

Aromaterapija je popolna terapija relaksacije za dušo in telo. V kombinaciji z aromami (eteričnimi olji) in terapijo (masažnimi tehnikami) dosežemo stanje popolnega miru in harmonije. Eterična olja delujejo na fizičnem, psihičnem, emocionalnem in duhovnem področju. Čistijo telo preko limfnega sistema, sproščajo fizično in psihično napetost in balansirajo misli.

Eterična olja so 100% naravne koncentrirane esence zdravilnih rastlin, ki jih v današnjem času industrijsko pridelujejo pri najboljših pogojih po celem svetu.

Vsaka mešanica eteričnih olj v kombinaciji z nerafiniranimi rastlinskimi olji je individualna in jo pripravimo glede na to, katere vonjave so všeč masirani osebi, kakšen je namen masaže, ali zdravi blažja obolenja, povzroča ugodje pri aromatični lepotni negi ali preprosto sprošča napetost z masažo celega telesa ali nego obraza.

Aromaterapija ali masaža z eteričnimi olji je zdravljenje ali preprečevanje bolezni z uporabo eteričnih olj. Za razlago o domnevnih učinkih sta na voljo dva osnovna mehanizma. Prvi je vpliv dišave na možgane preko vohalnega sistema, drugi pa je neposredni farmakološki učinek eteričnega olja.

Eterična olja, eterična olja iz lesa in drugih naravnih hlapnih organskih spojin, na ravni vonja aktivirajo limbični sistem in čustveni center v možganih. Če jih apliciramo na kožo v obliki masažnih olj, aktivirajo termične receptorje, ter ubijejo mikrobe in glivice. Notranja uporaba pripravkov eteričnih olj lahko stimulira imunski sistem.

Olja s standardiziranimi vsebnostmi sestavin morajo vsebovati natančno določene količine dišav, ki se običajno pojavijo v olju. Različna eterična olja in njihove učinke smo za vas opisali na na strani Aromaterapija in eterična olja.

Iz širokega izbora pa si lahko pogledate še ostale sproščujoče ponudbe na spletni strani Kozmetični salon Nika.

Aromaterapija

Si želite razvajati v našem salonu?

Pokličite nas na tel. št.: 031 658 765 ali nam pošljete sporočilo preko obrazca ali nas enostavno obiščite in se dogovorimo za ustrezen termin. Glede na vaše potrebe in želje prilagodimo čas in trajanje storitve.