Ročna limfna drenaža odpravlja množico težav limfnega sistema

Ročna limfna drenaža je namenjena spodbuditvi krvnega in limfnega sistema. Slednji je v telesu odgovoren za odvajanje tekočine, filtriranje toksinov in izločanje odpadnih snovi iz tkiv. Z nepravilnim delovanjem limfnega sistema je povezana množica težav:

  • utrujenost in z njo povezani podočnjaki,
  • nečista koža, ki jo zaznamujejo akne,
  • otekle noge, zaradi zastajanje vode v telesu ali tudi po poškodbi.
  • bolečine v mišicah in revmatska obolenja,
  • celulit

Spodbujanje delovanja limfnega sistema pa pomaga tudi pri okrevanju po operativnih posegih, obnavljanju tkiva po opeklinah in brazgotinah ter pri ohranjanju tonusa kože pri hujšanju. Limfna drenaža nog in telesa je tudi sprostilna masaža in učinkovita tehnika za odpravljanje stresa.

IMG_4919

Ročna limfna drenaža je nežna in izredno učinkovita masaža in zdravilna tehnika

IMG_4920

Ročno limfno drenažo sta razvila dr. in ga. Vodder leta 1932 za potrebe boljše oskrbe pacientov, ki prihajali na francosko riviero zaradi prehladov, vnetij nosne votline in migren.

Tehnika limfne drenaže se od takrat ni veliko spremenila, kar govori v prid njeni učinkovitosti. Ročna limfna drenaža se izvaja s počasnimi, enakomernimi gibi z rahlim pritiskom na telo. S tem posnema utrip limfnih žil in pospešuje delovanje limfnega sistema. Izvaja se brez olj ali mazil, ki bi v telo dovajala dodatne snovi.

Vabljeni ste k ogledu naše ponudbe masaž in k rezervaciji termina za sprostitev in razstrupljanje vašega telesa!

Si želite razvajati v našem salonu?

Pokličite nas na tel. št.: 031 658 765 ali nam pošljete sporočilo preko obrazca ali nas enostavno obiščite in se dogovorimo za ustrezen termin. Glede na vaše potrebe in želje prilagodimo čas in trajanje storitve.