Aromaterapija in eterična olja

Eterična olja delujejo na fizičnem, psihičnem, emocionalnem in duhovnem področju. Čistijo telo preko limfnega sistema, sproščajo fizično in psihično napetost in balansirajo Uporaba aromatičnih snovi sega daleč v zgodovino. Stare civilizacije kot, so Egipčani (balzamiranje mumij), Grki (razkuževanje v času epidemij) in Rimljani (industrija parfumov), so uporabljale dišeče rastline za zdravljenje telesnih in duševnih težav že tisočletja.

Aromaterapija izvira iz Francije, kjer pa je vključena tudi znotraj splošne medicine. Aromaterapija deluje antiseptično, protivirusno, protiglivično in antibakterijsko nad infekcijami. V Franciji pa so nekatera eterična olja regulirana kot zdravila na recept, ki jih predpiše zdravnik.

Aromaterapija je ena od oblik zdravilstva, ki uporablja hlapne tekočine rastlinske snovi, t.i. eterična olja in druge aromatične sestavine rastlin. Aromaterapija blagodejno vpliva na človekovo zdravje in počutje. Aromaterapijo delimo na štiri skupine: medicinska aromaterapijaezoterična aromaterapijaholistična aromaterapija in znanstvene raziskave dišav.

Aromaterapija v kombinaciji zdravega načina življenja, prehranjevanja in telesne dejavnosti spodbuja krepitev zdravja. Aromaterapija je splošen pojem, ki se nanaša na vse običaje, kjer uporabljajo eterična olja, včasih v kombinaciji z ostalimi alternativnimi metodami ali duhovnim verovanjem. Najbolj pogosta je uporaba eteričnih olj pri inhaliranju in pri aromaterapija masaži.

sprostitvena nega z aromatičnimi olji

Aromaterapija se izvaja iz različnih vrst zelišč, agrumov, začimb, iz dreves in cvetov

Aromaterapija

Eterično olje iz bergamonta
Bergamont je eno najpopularnejših olj in se uporablja kot učinkovit repelent. Blagodejno deluje na tegobe povezane s prebavili, prav tako pa se uporablja za zdravljenje vnetij in okužb, kot so okužbe sečil, dihal ter nego ran, aken in mastne in razpokane kože.

Eterično olje iz sivke
Olje sivke se uporablja kot antiseptik. Pomirja kožo pri manjših vrezninah in opeklinah. Lajša pa tudi bolečine glaovbola in krčih v prebavilih.

Eterično olje iz čajevca
Najpogosteje se tovrstno olje pripravi za zdravljenje žuželčjih pikov, aken in manjših odrgnin. V primeru inhalacije eteričnega olja pa lahko preprečuje prehlade in gripe ali vsaj blaži simptome.

Eterično olje iz bazilike

Eterično olje iz bazilike se v aromaterapiji uporablja za lajšanje depresije, glavobola, migrene, prebavnih motenj.

Poglejte si še ostalo ponudbo kozmetičnega salona za razvajanje in sproščanje.

Si želite razvajati v našem salonu?

Pokličite nas na tel. št.: 031 658 765 ali nam pošljete sporočilo preko obrazca ali nas enostavno obiščite in se dogovorimo za ustrezen termin. Glede na vaše potrebe in želje prilagodimo čas in trajanje storitve.