MASAŽE

cosmetic-oil-3197276_1280

Aromaterapija

wellness-589770_1280

Aromaterapija in eterična olja

wellness-1021131_1280

Aromaterapija masaža

anticelulitna masaža

Anticelulitna masaža

IMG_4919

Masaža telesa

refleksna masaža stopal

Sprostilna masaža stopal

Havajska-masaza

Havajska masaža

masaža z zeliščnimi snopi

Masaža z zeliščnimi snopki

IMG_4920

Ročna limfna drenaža

Indijska-masaza-glave

Indijska masaža glave

Close-up of young woman receiving facial massage at day spa

Sprostilna masaža glave

MADEROTERAPIJA

Madero terapija

Splošno o masažah

Naglica sodobnega življenja, vse več sedenja in povečana umska dejavnost povzročajo celotnemu telesu velik stres. Masaža telesa vključuje tekoče povezane nize pomirjevalnih in spodbujevalnih gibov, ki prinašajo občutek skladja. Z masažo večjih površin lahko učinkoviteje razbremenimo telesne sisteme.

Masažo lahko uporabimo tudi za lajšanje določenih težav in stresa, z njo pa povečujemo tudi raven telesne energije. Masaža vpliva na vse telesne sisteme, izboljšuje njihovo splošno delovanje, pa tudi lajša določene težave. Z masažo vplivamo na krvni obtok, stimuliramo cirkulacijo krvi in s tem dotok hranljivih snovi, vode in kisika k celicam. Uporabljajo se tehnike gnetenja in gladenja. Z masažo vnašamo v kožo tudi različne aktivne substance v obliki krem ali olj, zato pred masažo naredimo piling kože, tako da odstranimo odmrle celice in omogočimo boljšo resorbcijo snovi. Sprostilna masaža sprošča napete mišice in živce, umirja srčni utrip, ter ureja krvni tlak in dihanje.

Pogosto se dogaja, da ljudje med masažo zaspijo. Tak spanec je zelo zdrav in masaža učinkuje večkrat še bolje kot v budnem stanju. Več o masažah pa si lahko preberete na linku - masaže telesa.

MASAŽA TELESA (1)
IMG_4913

Tehnike ugodne refleksne ali
klasične masaže

Masaže prihajajo že iz davnih časov Rima, Grčije… in že Hipokrat je zapisal, da mora biti zdravnik nekdo, ki je specializiran za svojo stroko in zagotovo tudi za masiranje. Dotik masaže je manipulacija s pritiskom površinskih in globljih plasti mišic in vezivnega tkiva, v mirovanju ali v gibanju ter z vibracijami za izboljšanja prekrvavitve in spodbujanja sprostitev ter dobrega počutja.

V starodavni kitajski knjigi so zapisi, ki pravijo, da so ročne masaže telesa uporabljali tudi kot tehniko za splave. Danes pa se masaže telesa uporabljajo povsod in se jih kot bistven del osnovnega zdravstvenega varstva učijo v bolnišnicah in zdravstvenih šolah.

Ključna tkiva za masiranje so mišice, kite, vezi, kožo, sklepe ter druga vezivna tkiva, organi prebavil... Tehnike masaže so lahko različne in prav tako tudi vrsta »orodja«, ki se uporablja za masiranje; in sicer se masira lahko z rokami, s prsti, komolci, koleni, stopali ali podlakti. Obstaja pa več kot 80 različnih priznanih načinov masaž.

Sprostitvena nega z aromatičnimi olji

Nežne vonjave eteričnega olja, masažni prijemi in prijetno okolje vam sprosti telo in duha. Sprostilna masaža omogoči, da pozabite na vsakdanje skrbi.

MASAŽA TELESA (1)
Masaza

Klasična masaža

Izboljšuje krvni obtok, sprošča mišice, spodbuja prebavo, pospešuje izločanje odpadnih snovi in ustvari dobro počutje.

Ročna limfna drenaža

Rahla, črpanju podobna oblika masaže, spodbudi limfni sistem. Tako se pospeši izločanje odpadnih snovi. Izvaja se kot terapija proti celulitu, pri oteklih nogah, pri aknah, po operativnih posegih... Ima zelo sprostilen učinek.

IMG_4920
Refleksna-masaza-stopal

Refleksna masaža stopal

Tradicionalna kitajska masaža stopal s pritiski na določene točke na stopalih. Vspostavi se pretok energije, pretok krvi. S pritiskanjem na refleksne točke na stopalih sprostimo celo telo in pomagamo zdraviti številne bolezni.

Naše stopalo je mikrokozmos, pomanjšana slika celega telesa.

Havajska masaža

Masaža Lomi-Lomi je havajska tradicionalna masaža. Deluje sproščujoče, odpravi napetosti in povrne življenjsko moč in dobro počutje. Ob prijetni havajski glasbi in ambientu stranka pozabi na vsakdanjo napetost. Masaža se izvaja z dlanmi, podlaktmi in komolci. gibi maserja so plesni. Cela masaža je izredno ritmična, kar pripomore k temu, da je stranka polna življenjske energije. Ustvarja se harmonija telesa in duha. Vse to je havajska masaža Lomi-Lomi, ki izraža ljubeče roke, maziljenje. Seže do jedra človeškega telesa. Začuti se notranja moč.

Havajska-masaza
Refleksna-masaza-stopal

Masaža s toplimi zeliščnimi snopi

Vzhodno azijska masaža z zelišči vsebuje prilagojene masažne tehnike, ki lahko delujejo poživilno, sprostilno ali prečiščevalno. Najboljši rezultat na koncu pa dobimo z vročimi zeliščnimi snopi. Eterična olja, ki so v zeliščih, se pri visoki temperaturi spročajo kar ugodno deluje na telo in duha. Priporočljiva za vsakega, saj so tako tehnike masaž in izbira zelišč prilagojena vsakemu posamezniku posebej, glede na potrebo in željo.

Indijska masaža glave, sprostilna, antistresna

Sprostilna, antistresna masaža glave je tradicionalna ajurvedska masaža. Masira se s pritiski na točkah po meridianih. S to tehniko se doseže popolna sprostitev telesa. Pritiski na točkah stimulirajo prekrvavitev, sprosti se mišična napetost in odvedejo se toksini iz telesa. Učinek masaže glave je takojšen. Priporočljiva je pri ljudeh, ki so pod stresom, ki imajo bolečine v vratu in ramenskem delu, pri napetosti v očeh, glavobolu, migrenah in nizkemu pritisku. Masaža zajema vrat, rame, zgornji del hrbta, lasišče in obraz. Izvaja se brez olja, le na koncu se ga lahko doda za boljšo stimulacijo mišic. Za dolgoročno sprostitev se svetuje večkratno izvajanje indijske masaže glave.

Indijska-masaza-glave

Si želite razvajati v našem salonu?

Pokličite nas na tel. št.: 031 658 765 ali nam pošljete sporočilo preko obrazca ali nas enostavno obiščite in se dogovorimo za ustrezen termin. Glede na vaše potrebe in želje prilagodimo čas in trajanje storitve.